ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ 2017-2018 ΣΤΟΝ ΑΡΟΛΙΘΟ

Προορισμοί κοντά στο Ηράκλειο, Όμορφα χωριά κοντά στο Ηράκλειο, Εξορμήσεις στη περιοχή Ηρακλείου, Χώροι για παιδιά στο Ηράκλειο Κρήτης,Δράσεις για παιδιά, Εκδρομές κοντά στη πόλη του Ηρακλείου

Χαρούμενες στιγμές με κρητικόπουλα

Βιωματικές Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

Στο πλαίσιο των δράσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων της Παράδοσης “Νόστος”, από την 1η Κυριακή του Νοέμβρη και σχεδόν κάθε Κυριακή μεσημέρι έως και τον Απρίλιο στον Αρόλιθο, οργανώνουμε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες ή και θεατρικά δρώμενα για τις οικογένειες και τα παιδιά που επιθυμούν να κάνουν μια σύντομη εξόρμηση κοντά στο Ηράκλειο!  Όλες οι δραστηριότητες είναι εμπνευσμένες από τις παραδόσεις της Κρήτης και την αντίστοιχη εποχή (π.χ. Χριστούγεννα, Πάσχα, Απόκριες)!

Ο Αρόλιθος το παραδοσιακό κρητικό χωριό ως προορισμός κοντά στο Ηράκλειο αποτελεί μια ιδανική λύση για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από το ρυθμό της πόλης αλλά και συνάμα να μην απομακρυνθούν ιδιαίτερα.  Χαρούμενη δραστηριότητα για τα παιδιά, καφεδάκι, στο καφενείο του χωριού “Η ωραία Κρήτη”  για τους γονείς και φαγητό για όλη την οικογένεια στη ταβέρνα “Δελφύς”

Πότε

Τις Κυριακές των χειμερινών μηνών Νοέμβριο-Απρίλιο στις 12:30 το μεσημέρι συγκεντρωνόμαστε γονείς και παιδιά σε ένα παραδοσιακό κρητικό χωριό, και ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία που διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά. Το ίδιο το περιβάλλον, η ιστορία αλλά και οι εμψυχωτές που παρουσιάζουν το πρόγραμμα, δημιουργούν τη καλύτερη μαγιά για να ευχαριστηθούν γονείς και παιδιά την εκδρομή τους και να απολαύσουν τη Κυριακάτικη τους έξοδο.  Οι εκπαιδευικές δραστηριότητες και τα δρώμενα απευθύνονται κυρίως σε παιδιά άνω των 5 ετών. Σε κάποιες περιπτώσεις, όταν το παιδί είναι μικρό (κάτω των 5), θα πρέπει τουλάχιστον ένας γονιός να το συνοδέψει.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017 – “Εκπαιδευτική Δραστηριότητα”-Καρποί της γης
Κυριακή 05/11, 12/11, 19/11, 26/11

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 – “Θεατρικό Χριστουγεννιάτικο Δρώμενο”-Το θέμα θα ανακοινωθεί
Κυριακή 03/12, 10/12, 17/12

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 – “Εκπαιδευτική Δραστηριότητα” Το θέμα θα ανακοινωθεί
Κυριακή 14/01, 21/01, 28/01

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 – “Θεατρικό Αποκριάτικο Δρώμενο”-Το θέμα θα ανακοινωθεί
Κυριακή 04/02, 11/02, 25/02

ΜΑΡΤΙΟΣ 2018 – “Θεατρικό Πασχαλινό Δρώμενο”-Το θέμα θα ανακοινωθεί

Κυριακή 04/03, 11/03, 18/03,

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018 – Πασχαλινό Θεατρικό Δρώμενο”-Το θέμα θα ανακοινωθεί
Κυριακή 01/04, 15/04, 22/04 29/04

Χρήσιμες Πληροφορίες

Ο αριθμός των παιδιών σε κάθε ομάδα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30. Ο περιορισμός αυτός τίθεται προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή εξέλιξη των προγραμμάτων και η καλύτερη δυνατή συμμετοχή των παιδιών.

Σας τονίζουμε ιδιαίτερα ότι για την καλύτερη λειτουργία του χώρου για τα παιδιά και τη δική σας εξυπηρέτηση θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικώς για να δηλώσετε συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιθυμείτε.

Υπάρχει συμβολικό κόστος συμμετοχής ανά παιδί. Οι γονείς δωρεάν.

Στον Αρόλιθο λειτουργεί η ταβέρνα Δελφύς με κρητική κουζίνα και το παραδοσιακό καφενείο για την εξυπηρέτηση σας.

Βρείτε μας

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή ερωτήσεις μπορείτε να καλείτε στο 2810 821050 (Εσωτερικό 239) ή να στείλετε email στο museum@arolithos.com. Φυσικά μπορείτε να επισκέπτεστε και τη σελίδα μας στο Facebook ώστε να μαθαίνετε τα νέα μας. Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε!

Επίσημη ιστοσελίδα:  www.arolithos.com