Δραστηριότητες στην Κρήτη!

Είναι γνωστό ότι η Κρήτη προσφέρεται για πολλές υπαίθριες δραστηριότητες! Αν αποφασίσεις να έρθεις στο νησί για διακοπές, τότε διάβασε παρακάτω! Θα δεις ότι πέρα από το κολύμπι στις παραδεισένιες παραλίες και την επίσκεψη στα πανέμορφα χωριουδάκια, η Κρήτη προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης!

Ποδηλασία στο βουνό!
Τα τελευταία χρόνια το ποδήλατο έχει κατακτήσει τα βουνά και μέσα από οργανωμένες εκδρομές, οι επισκέπτες μπορούν να αθληθούν και να δουν ομορφιές της Κρήτης που διαφορετικά θα έχαναν! Ειδικά εκπαιδευμένοι ποδηλάτες, πάντα με τη συνοδεία κάποιου αυτοκινήτου, ποδηλατούν παρέα με τους επισκέπτες και τους οδηγούν σε μέρη πανέμορφα όπου έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν και να ξαποστάσουν 🙂 Έρχονται σε επαφή με τη φύση και γνωρίζουν ντόπιους έχοντας έτσι περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν πιο κοντά την κουλτούρα των Κρητικών.
Η περιοχή γύρω από το Παραδοσιακό Κρητικό Χωριό Αρόλιθος είναι ιδανική ποδηλασία! Μπορείς να επισκεφθείς το κατάφυτο δάσος της Κέρης ή να κατηφορίσεις με ορθοπεταλιά προς την παραλία!!! Επίσης, για τους πιο έμπειρους και έχοντες κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείς να ανηφορίσεις προς την Τύλισο ή τα Ανώγεια, χωριά που αξίζει να επισκεφτείς!

Βιωματικές δραστηριότητες
Σε πολλά μέρη στην Κρήτη, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες και να συμμετέχουν ενεργά σε διάφορες διαδικασίες 🙂 Όπως να μάθουν να μαγειρεύουν παραδοσιακά κρητικά φαγητά, να παρακολουθήσουν και πάρουν μέρος σε αναπαραστάσεις εκδηλώσεων, όπως ο παραδοσιακός γάμος στη Κρήτη, να μάθουν να ζυμώνουν, να ζωγραφίζουν ή ακόμη και να υφαίνουν!
Εμείς στον Αρόλιθο οργανώνουμε πολλές και διάφορες βιωματικές δραστηριότητες! Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr!

Scuba diving
Ο βυθός της Κρήτης έχει να σου προσφέρει μεγάλη συγκίνηση 🙂 Δεν χρειάζεται να είσαι έμπειρος! Αρκεί να το θέλεις και να αφεθείς στα χέρια των έμπειρων εκπαιδευτών που θα βοηθήσουν να ανακαλύψεις μέσα στα καταγάλανα νερά τις υπόγειες θαλάσσιες ομορφιές!
Πολύ κοντά στον Αρόλιθο, στη Λυγαριά και την Αγία Πελαγία, μπορείτε να βρείτε εξοπλισμό και πρόθυμους επαγγελματίες να σας καθοδηγήσουν! Αλλά και οι πιο έμπειροι, θα ευχαριστηθείτε ένα θαλάσσιο ταξίδι που όμοιό του δεν έχετε ξανακάνει 😉

Ιππασία
Καβάλα το άλογό σου και κατέκτησε τις παραλίες και τους χωμάτινους επαρχιακούς δρόμους της Κρήτης! Επέλεξε μια ολιγόωρη, χαλαρωτική εκδρομή ή τόλμησε να ταξιδέψεις μόνο με το άλογό σου σε διάφορα μέρη του νησιού!

Windsurfing & Kitesurfing
Είσαι της θαλάσσιας δραστηριότητας και σ’ αρέσει να τα βάζεις με τα κύματα και τον αέρα; Έλα στην Κρήτη και αφέσου στη δύναμη του Κρητικού και του Λυβικού πελάγους!
Πολύ κοντά στον Αρόλιθο, σχεδόν μέσα στο Ηράκλειο, μπορείς να κάνεις Kitesurfing μαζί με άλλους φίλους του αθλήματος που έχουν οργανώσει πολλά event και προωθούν αυτό το extreme άθλημα στην Ελλάδα!

Ορειβασία και διάσχιση φαραγγιών!
Αν είσαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει το περπάτημα στα βουνά και η διάσχιση φαραγγιών, τότε η Κρήτη είναι το μέρος σου 🙂 Καταπληκτικά και απαράμιλλης ομορφιάς φαράγγια σε περιμένουν και βουνά έτοιμα να τα περπατήσεις! Ο Αρόλιθος αποτελεί σημείο εκκίνησης για πολλά φαράγγια, αφού βρίσκεται κοντά σε κάποια από αυτά 😉

Στην Κρήτη μπορείς να κάνεις και άλλα πολλά! Σε κάποιο επόμενο άρθρο θα αναφερθούμε και σ’ εκείνα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι το νησί αποτελεί αστείρευτη πηγή από τοποθεσίες και μέρη ιδανικά για τις παραπάνω δραστηριότητες! Έλα στην Κρήτη και γνώρισέ την εναλλακτικά 😉

Σ’ ευχαριστούμε!