ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΡΟΛΙΘΟ

Educational Programs, Museum, Heraklion, Activities for kids

Το αγροτικό παραδοσιακό σπίτι στον Αρόλιθο

 

«Από το σήμερα στο χθες» – ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ

Αυτή τη Κυριακή 27/11 ολοκληρώνουμε τη βιωματική δραστηριότητα για παιδιά στον Αρόλιθο, το Παραδοσιακό Κρητικό Χωριό για το μήνα Νοέμβριο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε τις Κυριακές του Νοεμβρίου σχετίζεται με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητες που αφορούν καθημερινές ασχολίες των ανθρώπων της παλιάς εποχής, όπως:

α) Δουλειές του σπιτιού

β) Αγροτικές δραστηριότητες

Στόχοι του προγράμματος είναι:

Α) να έρθουν σε επαφή με το κρητικό σπίτι και τις αγροτικές ασχολίες.
Β) να αναλάβουν σε ομάδες κάποιες δραστηριότητες έτσι ώστε να συνεργαστούν, καλλιεργώντας το ομαδικό πνεύμα και την αλληλεγγύη.
Γ) να ξεφύγουν από τη θεωρητική πλευρά των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και να βιώσουν με την ενεργή συμμετοχή τους στοιχεία της καθημερινής ζωής των παππούδων τους.

Το πρόγραμμα αρχίζει στις 12:30 και είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.  Τηλεφωνήστε μας στο 2810 821050 για περισσότερες πληροφορίες ή γράψτε μας στο museum@arolithos.com.  

Περισσότερα σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα βρείτε στο www.arolithos.com

Τις Κυριακές του Δεκεμβρίου στις 04/12, 11/12 κ 18/12 θα παρουσιαστεί το Χριστουγεννιάτικο Θεατρικό Δρώμενο “Χαρούμενες στιγμές στο εργαστήρι του παιχνιδοποιού” .  

Χριστούγεννα, παιδικές παραστάσεις, εκδηλώσεις για παιδιά, παραστάσεις για παιδιά, οικογενειακά προγράμματα, τι να κάνω σήμερα
Αφισάκι χριστουγεννιάτικου δρώμενου

 

 

 

 

α