ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ της Μinoan life στο CretanEshop.gr

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,λάδι,ελαιόλαδο με βότανα, πάστα ελιάς, ελαιόλαδο το υγρό χρυσάφι,λάδι με πολύτιμα συστατικά, λάδι για ευεξία,ελαιόλαδο για μακροζωία,ελιές, κρητικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδοΓια την ιστορία

Στην Ελλάδα όταν μιλάμε για λάδι εννοούμε το ελαιόλαδο, ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ελληνικής γής, το ‘’υγρό’’ χρυσάφι!!

Ελαιόλαδο είναι το λάδι που προέρχεται από τους καρπούς της ελιάς. Η παλιά διαφήμιση με τη γυναίκα που καταλάβαινε από μία σταγόνα λάδι αν είναι καλό το ελαιόλαδο, βασιζόταν στον παραδοσιακό κλασικό τρόπο γευσιγνωσίας που ισχύει ακόμα και σήμερα.

Η παρασκευή ελαίων είναι γνωστή για περισσότερα από 4000 χρόνια. Στον ελληνικό χώρο έχουν βρεθεί πιεστήρια για παραγωγή λαδιού από τις ελιές καθώς και πιθάρια αποθήκευσης λαδιού.

 Τα βασικά οφέλη του ελαιολάδου

Το ελαιόλαδο τρέφει, συντηρεί, προστατεύει, τονώνει, θεραπεύει κ.α.

Ο Ιπποκράτης είχε ονομάσει το ελαιόλαδο το ‘’μέγα θεραπευτικό’’. Στις μέρες μας, η σύγχρονη ιατρική συνεχίζει να συστήνει την ευρεία χρήση του ελαιολάδου στη διατροφή ενηλίκων και παιδιών χάρη στα πολύτιμα συστατικά του που παρέχουν υγεία, ευεξία, μακροζωία.

MIN03 250 my cretan diet olive oil 250ml arolithos cretaneshop Πιάτα με ελαιόλαδο

Συνταγή για πατέ ελιάς

Τσακίζουμε μερικές μαύρες ελιές για να βγει το κουκούτσι και κόβουμε την ψίχα τους σε πολύ μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες  χυμό από κρεμμύδι και αλάτι. Ανακατεύουμε ώστε να γίνει πάστα και φυλάσσουμε σε καθαρό γυάλινο δοχείο, καλά κλεισμένο, αφού προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια της πάστας. Το πατέ της ελιάς, είναι ιδανικό να το αλείψουμε στο ψωμί και τις φρυγανιές, σαν ορεκτικό ή σνακ, ή σαν συνοδευτικό μεζέδων.

Ελαιόλαδο με βότανα

Αυτή η τεχνική είναι πολύ διαδεδομένη, ιδιαίτερα στην επαρχία και το αρωματισμένο λάδι χρησιμοποιείται στις σαλάτες, τις σάλτσες ή και στο μαγείρεμα. Χρησιμοποιούνται αρωματικά βότανα όπως δενδρολίβανο, δάφνη, θυμάρι κλπ καθώς προσδίδουν στο ελαιόλαδο ιδιαίτερο άρωμα και γεύση και παράλληλα θεραπευτικές ιδιότητες . Π.χ. το σκόρδο είναι άριστο αντισηπτικό και τονωτικό του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά και βοηθητικό της πέψης οπότε και η χρήση του στον αρωματισμό του ελαιολάδου του δίνει αυτή την ιδιότητα.

MIN03 100 my cretan diet olive oil 100ml arolithos cretaneshopΓια την παρασκευή του προθέτουμε φρέσκο ή αποξηραμένο βότανο σε ένα γυάλινο καθαρό δοχείο γεμάτο ελαιόλαδο και το αφήνουμε κλειστό στον ήλιο ή σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 20 μέρες.

Στο CretanEshop ξέρουμε να ξεχωρίζουμε το καλό ελαιόλαδο!!

Η Minoan life το έχει και το CretanEshop το προσφέρει σ’ εσάς!!

www.cretaneshop.gr