Μελιτζάνες με φέτα, ντομάτα και βασιλικό!

Να ένα ακόμα καλοκαιρινό και πεντανόστιμο φαγητάκι! Ο καλύτερος τρόπος να “εκμεταλλευτείτε” τις φρέσκες μελιτζάνες σας! Δείτε τη συνταγή μας παρακάτω…

Μελιτζανες με ντοματα και τυρι

Μελιτζάνες με ντομάτα και τυρί

Υλικά:

Περίπου 700gr μελιτζάνες φλάσκες

3-4 κουταλιές ελαιόλαδο

2-3 ντομάτες ώριμες αλλά σφικτές

Αλάτι

Τόσες κουταλιές τυρί τριμμένης φέτας με όσα σάντουιτς θα φτιάξουμε .

Φύλλα βασιλικού ή άλλο μυρωδικού

Πως το κάνουμε

Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες 1-1, 5cm. Τις αλατίζουμε και -αν το συνηθίζουμε- τις ξεπικρίζουμε αφήνοντάς τις για λίγη ώρα σε νερό.

Τις στραγγίζουμε και τις απλώνουμε σε ταψί κουζίνας. Με ένα πινελάκι τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν .  Τις γυρίζουμε κι από τις δυο πλευρές.  Παράλληλα ετοιμάζουμε τις ντομάτες: αφού τις πλύνουμε τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις ψήνουμε σε τηγάνι που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο, και από τις δυο πλευρές.

Συναρμολογούμε τα σάντουιτς στρώνοντας πάνω σε μια φέτα μελιτζάνας διαδοχικά φέτες ντομάτας, τυρί φύλλα βασιλικού. Σκεπάζουμε με μια ίση φέτα μελιτζάνας το σάντουιτς. Τα αραδιάζουμε σε πυρές και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρά το τυρί. Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Έτοιμο!Καλή σας όρεξη!

Για εξαιρετικές πρώτες ύλες επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα cretaneshop.gr και για οποιαδήποτε ερώτηση καλέστε μας στο 2810-821080

Πηγή φωτογραφίας