Ούζο όταν πιεις!

Όταν λοιπόν πιεις ούζο θα γίνεις ευθύς, βασιλιάς και κοσμοκράτορας! Και όλα αυτά για τον εξής λόγο….γιατί το ούζο είναι απλά υπέροχο! Ένα απ τα πιο παραδοσιακά αλκοολούχα ποτά της Ελλάδας και ένα απ τα πιο αγαπημένα των Ελλήνων!

ouzoο

Το ούζο παράγεται από απόσταξη αγνών υλικών της ελληνικής γης! Σε μεγάλα χάλκινα καζάνια τοποθετείται κυρίως απόσταγμα από σιτηρά, το οποίο μέσα από τη διαδικασία της απόσταξης, αρωματίζεται με διάφορους καρπούς και βότανα και κυρίως με τον γλυκάνισο, που είναι και το σημαντικό συστατικό που δίνει αυτή την χαρακτηριστική γεύση.

Το ούζο έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τη Σαμπούκα της Ιταλίας ή το Παστίς της Γαλλίας, αλλά το γεγονός ότι το ούζο προέρχεται από απόσταξη ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από την ανάμιξη αρωματικών σπόρων, το κάνει μοναδικό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η παραγωγή του λοιπόν γίνεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, ενώ μεγάλες ποσότητες εξάγονται και στο εξωτερικό!

Δύο είναι τα πιο σημαντικά συστατικά για πρώτης ποιότητας ούζο! Το νερό και ο γλυκάνισος που θα χρησιμοποιηθούν!

η παραγωγή του γλυκάνισου

η παραγωγή του γλυκάνισου

 

 

 

 

 

γλυκάνισος


γλυκάνισος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έπειτα οι γνώσεις και η εμπειρία του αποσταγματοποιού σε συνδυασμό με ένα καλά οργανωμένο αποστακτήριο είναι το τελευταίο σημαντικό βήμα.

καζάνι ούζου

χάλκινο καζάνι αποστακτηρίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ως προς τις ευεργετικές του ιδιότητες τώρα, είναι γνωστό πως τα συστατικά του γλυκάνισου, αλλά και των υπόλοιπων βοτάνων που χρησιμοποιούνται για την απόσταξη, είναι άκρως ευεργετικά.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί, πως το ούζο ήταν και παραμένει να είναι τόσο πολύ μέσα στην ζωή του Έλληνα, που το συναντάμε σε πολλά τραγούδια παραδοσιακά και μη!

Δυο χρόνια είχα να σε δω

Και σε συνάντησα ξανά μια Κυριακή

Κερνούσες ούζα και κονιάκ στο καφενείο

Και τα καλά σου φόραγες σαν να `τανε γιορτή

Χάρης&Πάνος Κατσιμίχας- Φάνης

Με τα μάτια μου σε λούζω μ`ένα εξαίσιο φως

στην καρδιά δυο στάλες ούζο

με τα μάτια μου σε λούζω

και μεθάω αλλιώς.

Λίνα Νικολακοπούλου

Αν θέλετε και σεις να γευτείτε αυτό το υπέροχο και 100% ελληνικό προϊόν, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το e-shop μας και από εκεί να προμηθευτείτε ούζο πρώτης ποιότητας!

www.cretaneshop.gr

κολάζ-ούζο-cretaneshop

Επίσημο site: www.arolithos.com