Χειροποίητο παστέλι μελιού!

Ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε πεντανόστιμα και πολύ υγιεινά παστέλια, μόνοι σας!

Παστέλι μελιού

Παστέλι μελιού

Συστατικά

300 γρ μέλι θυμαρίσιο

300 γρ σουσάμι ωμό

ξύσμα 1 λεμονιού

Οδηγίες

Πλένω καλά το σουσάμι, το στραγγίζω και το ρίχνω σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια ένταση ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αρχίσει να μυρίζει και να σκουρύνει το χρώμα του.

Τα βγάζω αμέσως από την εστία. Βάζω το μέλι σε αντικολλητική κατσαρόλα και το αφήνω σε μέτρια ένταση να βράσει για 5 λεπτά. Μετά από 5 λεπτά προσθέτω ξύσμα ενός λεμονιού και όταν αρχίσει να σφίγγει ρίχνω το σουσάμι, ανακατεύω καλά και το αφήνω για 2 ακόμα λεπτά.

Έχω προετοιμάσει ένα πυρίμαχο ορθογώνιο σκεύος με λαδόκολλα και ρίχνω μέσα του το μείγμα. Όπως είναι καυτό με προσοχή, καλύπτω και από πάνω με μια δεύτερη λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός ποτηριού, το απλώνω ομοιόμορφα πιέζοντας να συσπειρωθεί και να ισιώσει η επιφάνεια του.

Αφαιρώ τη λαδόκολλα, το αφήνω να κρυώσει λίγο και το κόβω με κοφτερό μαχαίρι σε ορθογώνια κομμάτια. Δεν τα μετακινώ, τα αφήνω μέσα στο σκεύος να κρυώσουν τελείως.

Τα αποθηκεύω σε κλειστό δοχείο αφού πρώτα βάλω μεταξύ τους λαδόκολλα ή μπορώ να τα κλείσω και μέσα σε αυτή σε πακέτο. Μπορώ επίσης να τα τυλίξω με μεμβράνη.

Φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου για μήνες. Απολαύστε τα!

Προμηθευτείτε πρώτης ποιότητας υλικά για τις συνταγές σας, όπως το κρητικό μέλι  από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα cretaneshop.gr

πηγή συνταγής: paxxi