Χριστουγεννιάτικο εθελοντικό παζάρι από τις CretaMums!

Για ακόμα μια φορά, οι CretaMums συστρατεύνται σε ένα κοινό σκοπό: τη διοργάνωση ενός Χριστουγεννιάτικου παζαριού για την ενίσχυση του σωματείου γονέων και φίλων ατόμων με αναπηρία «Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή». Ο Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή ιδρύθηκε στο Ηράκλειο το 2005 με στόχο την πραγματοποίηση ενεργειών που εξυπηρετούν τις ανάγκες παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία. Ανάμεσα στις δράσεις του είναι και η δημιουργία του Κέντρου Αποκατάστασης και Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία που από το 2011 παρέχει σε Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους υπηρεσίες ιατρικής παρακολούθησης, αποθεραπείας, ημερήσιας φροντίδας, ψυχοπαιδαγωγικής, εκπαίδευσης και συμβουλευτικής γονέων.

Η ημερομηνία και το μέρος για το παζάρι ορίστηκαν: Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Ζαννείου Εκπαιδευτηρίου, Καλομοίρη 25 & Αρχελάου. Μετά από αρκετές εβδομάδες έρευνας και δοκιμών, τα σχέδια για τις κατασκευές επιλέχθηκαν, τα υλικά αγοράστηκαν, οι εργασίες ξεκίνησαν! Θα φτιάξουν ό,τι χριστουγεννιάτικο μπορείτε να φανταστείτε: στολίδια για το δέντρο, διακοσμητικά, διάφορα δώρα για μικρούς και μεγάλους, γλυκά… όλα πολύ όμορφα και σε πολύ καλές τιμές! Και όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Σύλλογο Δικαίωμα στη Ζωή.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στην προσπάθεια, μπορείτε καταρχήν να τους πάτε μέχρι και λίγες μέρες νωρίτερα από τις 9 Δεκεμβρίου βιβλία σε καλή κατάσταση: λογοτεχνικά, ψυχολογίας, μαγειρικής, παιδικά κ.λπ. Σίγουρα όλοι θα βρούμε στη βιβλιοθήκη μας έστω και ένα βιβλίο που δε διαβάζουμε πια! Τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν θα πωλούνται στη συμβολική τιμή των €2. (Βιβλία θα συγκεντρώνουν στις εβδομαδιαίες συναντήσεις τους στο Ζάννειο στις 19, 20, 26 και 27 Νοεμβρίου από τις 17.30 έως τις 20.00. Αν δεν μπορείτε να πάτε, επικοινωνήστε μαζί τους στο info@cretamums.gr για να βρουν άλλο τρόπο να τους δώσετε τα βιβλία.)

Για να βοηθήσετε, μπορείτε επίσης να προσκαλέσετε φίλους και γνωστούς σας στο παζάρι. Όσους περισσότερους, τόσο το καλύτερο! Και τέλος, ελάτε κι εσείς οι ίδιοι στις 9 Δεκεμβρίου στο Ζάννειο για να αγοράσετε τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σας! Όχι μόνο θα βρείτε πράγματα που θα σας αρέσουν, αλλά και θα βοηθήσετε το Σύλλογο Δικαίωμα στη Ζωή να συνεχίσει και να διευρύνει τις δράσεις του!

Γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή!