Νέος κορονοϊός Covid-19

Αγαπημένοι μας συνεργάτες και πελάτες,

Εδώ και τριάντα χρόνια τώρα, αποδεικνύουμε συνεχώς την πραγματική μας ανάγκη για την φροντίδα των πελατών, των συνεργατών και των εργαζομένων μας.

Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που διανύουμε, η μεγαλύτερη πρόκληση για μας, είναι να συνεχίσουμε την ίδια δυνατή παρουσία και κατά την εποχή του κορονοιού.

Θα θέλαμε να γίνουμε απόλυτα ξεκάθαροι ότι η ασφάλεια των ανθρώπων μας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επιχείρησης μας.

Ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις νέες ανάγκες, για νέους καινοτόμους τρόπους εργασίας και φροντίζουμε για την κατάρτιση του προσωπικού μας.

Σας ενημερώνουμε για τα μέτρα που έχουμε λάβει στην επιχείρηση μας.

1. Καθημερινή ενημέρωση από έγκυρες πηγές για τις τελευταίες εξελίξεις.
2. Καθημερινή έγγραφη και προφορική ενημέρωση του προσωπικού που εργάζεται αυτή την εποχή για προσαρμογή σε κάθε νέο μέτρο. Σχετική εκπαίδευση στα αντίστοιχα θέματα. Τήρηση αρχείου.
3. Καθημερινός αερισμός χώρων εργασίας και δωμάτια πελατών ή επισκέψιμων χώρων.
4. Τοποθέτηση αντισηπτικών υγρών σε όλους τους εργασιακούς και επισκέψιμους χώρους.
5. Έλεγχος του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης και αποκατάσταση βλαβών.
6. Ανεφοδιασμός κοινόχρηστων χώρων με σαπούνι χεριών και χαρτί χεριών. Τακτική καθαριότητα των χώρων με μέσα καθαριότητας και απολυμαντικά υλικά.
7. Προμήθεια όλων των απαραίτητων προτεινόμενων υλικών (μάσκες, υγρά αντισηπτικά) από τις σχετικές εγκυκλίους.
8. Τήρηση μηνιαίου προγράμματος εντομοκτονίας.
9. Ανάρτηση ανακοινώσεων για τα μέτρα πρόληψης σε όλους τους χώρους μεταφρασμένα και σε άλλες γλώσσες και με εικόνες. Προφορική και έγγραφη ενημέρωση πελατών κατά την άφιξη.
10. Τήρηση αρχείου για καθημερινές δράσεις.
11. Συμπεριλαμβάνουμε τα μέτρα που εφαρμόζουμε στην επικοινωνία μας μέσω blog, social media, newsletters.
12. Προσαρμογή της εργασίας με το μοντέλο εργασία από το σπίτι και ραντεβού με πελάτες μέσω skype.

Συγκεκριμένα

1. Οργανωτικά μέτρα

 Εξέταση της εισαγωγής τρόπων οργάνωσης του χρόνου εργασίας, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, για τη σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των εργαζομένων που βρίσκονται στο χώρο εργασίας.
 Αναδιοργάνωση θέσεων εργασίας ή τροποποίηση παραγωγικής διαδικασίας ή λήψη τεχνικών μέτρων, στις περιπτώσεις που οι θέσεις εργασίας γειτνιάζουν μεταξύ τους ή με τις θέσεις πελατών – εξυπηρετούμενων, συνεργατών κ.λπ., όπως π.χ. η τοποθέτηση προστατευτικών διαχωριστικών τύπου π.χ. Plexiglas, οριοθέτηση χώρου με ταινία, σήμανση στο έδαφος προς υπενθύμιση της απαιτούμενης απόστασης ασφάλειας κ.λπ.
 Ρύθμιση της πρόσβασης σε κοινόχρηστους χώρους όπως π.χ. χώροι διαλειμμάτων, τουαλέτες, χώροι εστίασης εντός της επιχείρησης, κ.λπ., με στόχο την αποφυγή συνωστισμού και την τήρηση του κριτηρίου της ασφαλούς απόστασης.

2. Για τους εργαζομένους

Η πληροφόρηση, οι οδηγίες και η εκπαίδευση διαμορφώνονται κατάλληλα ώστε να είναι κατανοητές απ όλους τους εργαζομένους. Με αυτό τον τρόπο αντιλαμβάνονται και αναγνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους.
 Συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, και οπωσδήποτε πριν και μετά από το φαγητό και μετά από επίσκεψη στην τουαλέτα. Εναλλακτικά, χρήση αντισηπτικών με αλκοόλη.
 Κάλυψη της μύτης και του στόματος κατά τη διάρκεια βήχα ή φταρνίσματος με χαρτομάντιλο / εναλλακτικά στο μέσα μέρος του αγκώνα.
 Απόρριψη χαρτομάντιλων ή άλλων υλικών ατομικής υγιεινής ή μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για την απολύμανση των επιφανειών εργασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της επιχείρησης.

3. Περιβαλλοντικά μέτρα

Θεωρούνται απαραίτητα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και περιλαμβάνουν τα εξής:
• Τον επαρκή αερισμό των εργασιακών χώρων και την τακτική συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού – κλιματισμού.
• Τον καθαρισμό με απορρυπαντικά ή απολυμαντικά, τακτικά και οπωσδήποτε κατά την αλλαγή βάρδιας: των υποδομών και των επιφανειών των χώρων εργασίας (δάπεδο, πόμολα, κουπαστές διακόπτες, κ.λπ.)των κοινόχρηστων και του εξοπλισμού εργασίας καθώς και των εργαλείων, συσκευών και αντικειμένων που χρησιμοποιούνται (τηλέφωνα, πληκτρολόγια, τηλεχειριστήρια, ανυψωτήρες κ.λπ.).

4. Αυτό-αξιολόγηση της επιχείρησης αναφορικά με τη λήψη μέτρων πρόληψης της διάδοσης του SARS-COV-2

Συμπλήρωση εντύπου αυτοαξιολόγησης της επιχείρησης για την διευκόλυνση στη λήψη των κατάλληλων μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού SARS-COV-2 για την ολοκληρωμένη προστασία των εργαζομένων.

Καθημερινά ενημερωνόμαστε και προσαρμοζόμαστε σε ότι χρειάζεται.

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οτιδήποτε.

Η ομάδα του Αρόλιθου