Κυριακάτικες δραστηριότητες για παιδιά στον Αρόλιθο

“Από το σήμερα στο χθες” ένα ταξίδι στο χρόνο

Educational Programs, Museum, Heraklion, Activities for kids

Arolithos Traditional House

Μια βιωματική εκπαιδευτική δραστηριότητα για τις Κυριακές του Νοεμβρίου 06, 13, 20 και 27 στις 12:30 το μεσημέρι.

Η ιδέα του προγράμματος στηρίζεται στις καθημερινές ασχολίες μιας οικογένειας στο σπίτι της αλλά και στην εξοχή. Παράλληλα παρουσιάζονται κοινωνικά στοιχεία της ζωής στο χωριό. Ένα βιωματικό πρόγραμμα, μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά.

ΧΩΡΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Ο χώρος εφαρμογής του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι το αγροτικό παραδοσιακό σπίτι και ο χώρος του κήπου του μουσείου. Για τις δραστηριότητες σε ανοικτούς υπαίθριους χώρους καθοριστικός παράγοντας είναι οι ομαλές καιρικές συνθήκες.

ΣΤΟΧΟΙ

  • Να μπορέσουν τα παιδιά να βιώσουν εμπειρίες από την καθημερινή ζωή των παππούδων μας συμμετέχοντας σε κάποιες δράσεις σχετικές με το σπίτι και τον αγρό.
  • Να ευαισθητοποιηθούν για τα στοιχεία εκείνα που κληρονομήσαμε από τους προπαππούδες μας και να δεχθούν το μήνυμα για την φροντίδα και την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Να διασκεδάσουν με τις δραστηριότητές τους και να συνδυάσουν την μόρφωση με την ψυχαγωγία.
  • Να συγκρίνουν την εποχή του «τότε» με την εποχή του «σήμερα».
  • Να αποκτήσουν ομαδικό πνεύμα και το αίσθημα της ευθύνης για το καταμερισμό της εργασίας.

ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και μετά.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος υπολογίζεται στην μιάμιση ώρα ενώ η συμμετοχή των παιδιών που συμμετέχουν είναι 5,00 ευρώ.  Οι γονείς είναι δωρεάν.

Στον Αρόλιθο λειτουργεί καφέ και ταβέρνα για την εξυπηρέτηση σας.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται με τη συνεργασία του πολιτιστικού συλλόγου φίλων της παράδοσης “Νόστος” και του Μουσείου Αγροτικής Ιστορίας & Λαικής Τέχνης στον Αρόλιθο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για κρατήσεις θέσεων καλέστε μας στο 2810 821050 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο museum@arolithos.com.  Ιστοσελίδα www.arolithos.com