“Με ένα ρόδο φίλο κάνεις, και για ένα ρόδο τόνε χάνεις!” – Νέο δρώμενο για τα παιδιά!


Το τρίτο κατά σειρά θεατρικό δρώμενο που διοργανώνεται από τον Αρόλιθο, το Παραδοσιακό Κρητικό Χωριό και το Σύλλογο Παιδαγωγών Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης» αποτελεί συνέχεια της μουσειοπαιδαγωγικής δράσης του Μουσείου στον Αρόλιθο.  Η προσέγγιση της παράδοσης μέσω της θεατρικής πράξης συμβάλλει στη μετάδοση των ηθών και των εθίμων, της τοπικής διαλέκτου και των παραδόσεων στους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας φίλους.

Στο νέο δρώμενο που ξεκινάει από τη Κυριακή 31/03 στις 12:00 το μεσημέρι στον Αρόλιθο και θα συνεχίσει τις Κυριακές του Απριλίου και του Μαΐου, περιλαμβάνονται έθιμα του Πάσχα και της Άνοιξης.  Θα είναι χαρά μας να σας δούμε από κοντά!!!!

«Η ψυχή του ανθρώπου είναι σαν τη γη, σαν το χώμα.  Το χώμα το σκάβεις, το καθαρίζεις το φροντίζεις, το σπέρνεις και περιμένεις τους καρπούς του.  Σιτάρι θα σπείρεις; Σιτάρι θα θερίσεις. Κριθάρι θα σπείρεις; Κριθάρι θα θερίσεις.

Έτσι είναι και η ψυχή του ανθρώπου.  Θέλει αγάπη και φροντίδα και μεγάλη προσοχή για το τι θα σπείρεις μέσα της.  Κακία θα βάλεις; Κακία θα έχεις.  Καλοσύνη θα βάλεις, καλοσύνη θα έχεις.»

Τα σοφά λόγια του γεωργού είναι σαν βάλσαμο στις ψυχές των δύο γυναικών του χωριού που από μικρά παιδιά έχουν μεγάλο μίσος μεταξύ τους.  Η παρεξήγηση και οι πεποιθήσεις που κληρονόμησαν ήθελαν τη σχέση τους να είναι εχθρική.  Ώσπου όμως μια μέρα ένα όνειρο θα αλλάξει τη ζωή τους…

Η είσοδος για τα παιδιά είναι 5,00 € για τους γονείς δωρεάν. Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο 2810 821050.  Περιορισμένος αριθμός θέσεων! Και μην ξεχνάτε!!! Μπορείτε εάν θέλετε να συνδυάσετε το θεατρικό δρώμενο με το πάρτυ γενεθλίων του παιδιού σας 😉

2 σχόλια στο ““Με ένα ρόδο φίλο κάνεις, και για ένα ρόδο τόνε χάνεις!” – Νέο δρώμενο για τα παιδιά!

  1. Πίνγκμπακ: Στιγμιότυπα από το δρώμενο «Μ’ ένα ρόδο φίλο κάνεις, και για ένα ρόδο τόνε χάνεις!» | Arolithos blog

  2. Πίνγκμπακ: Διοργανώστε το πάρτυ γενεθλίων του παιδιού σας στον Αρόλιθο! | Arolithos blog

Τα σχόλια είναι κλειστά.