“Τα παιχνίδια της αυλής” Τις Κυριακές του Μάρτη στον Αρόλιθο

Παλιά παιχνίδια, παιχνίδια στο χωριό, παιδικά παιχνίδια, παιδιά στην αυλή,πως παίζαμε παλιά, μικροί μεγάλοι σε δράση, χαρούμενα παιδιά, μουσείο, εκπαιδευτικά προγράμματα, λαογραφικό μουσείο, η ζωή του χθες

Μάρτιος 2017

5, 10, 15, 20, 25… 80, 85, 90, 95, 100!

Φτου και βγαίνω… και πηγαίνω στον Αρόλιθο, στο παραδοσιακό Κρητικό χωριό!

Ο σύλλογος φίλων της παράδοσης Νόστος και το μουσείο αγροτικής ιστορίας και λαϊκής τέχνης παρουσιάζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα παιχνίδια της αυλής»!

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί την αξία των παλιών παιχνιδιών παίζοντας στις αυλές του χωριού μας!

Ελάτε να γνωρίσουμε στα παιδιά μας τη χαρά και ανεμελιά των παιδικών μας χρόνων!

Οι μικροί μπόμπιρες που αυτοσχεδιάζουν και χαίρονται παίζοντας.  Οι αναμνήσεις των παιχνιδιών του χθες.  Κορίτσια ή αγόρια ή και όλοι μαζί, δύο ή τέσσερις ή και όλοι μαζί απολαμβάνουν και χαίρονται.

Το παιχνίδι είναι μια σταθερή αξία της παιδικής ηλικίας σε όλες τις κοινωνίες.  Συμβάλει στην ομαλή ψυχοσωματική κι πνευματική ανάπτυξη του παιδιού.  Δομεί το παρόν για το μέλλον.

Το παραδοσιακό παιχνίδι είναι το προιόν του δρόμου, της γειτονιάς, της πλατείας, μοχλός για τη δημιουργική απασχόληση.  Δίχνει στοιχεία του χαρακτήρα και του εσωτερικού κόσμου του κάθε παιδιού.

Μέσα από τα παιχνίδια αυτά τα παιδιά διασκέδαζαν, δημιουργούσαν, εκφράζονταν, ανέπτυσαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους.  Παράλληλα υπάκουαν σε κανόνες, μάθαιναν να συνεργάζονται, να κερδίζουν και να χάνουν.

Μέσα από το ταξίδι αυτό γινόμαστε και εμείς για μια ακόμα φορά μικρά παιδιά και παίζουμε για να χαρούμε.

Στο χώρο λειτουργούν καφενείο και ταβέρνα για την εξυπηρέτηση σας!

Σας περιμένουμε να παίξετε και να χαρείτε και εσείς μαζί μας.

Δηλώστε συμμέτοχη στο 28 10 82 10 50

επίσημο site:  www.arolithos.com