Βιολογικά προϊόντα στο cretaneshop.gr

Τα βιολογικά προϊόντα σε σύγκριση με τα συμβατικά είναι πολύ πιο υγιεινά γιατί στην καλλιέργεια τους δεν χρησιμοποιήθηκαν ορμόνες , λιπάσματα βιταμίνες ή αντιβιοτικά, δηλαδή παρεμβάσεις που είναι έξω από τη φυσιολογική τους ζωή.

Τα θρεπτικά συστατικά που παρέχει ένα βιολογικό προϊόν μπορούν να προσληφθούν στο ακέραιο, χωρίς την αντίστοιχη πρόσληψη χημικών καταλοίπων. Είναι ασφαλή για την υγεία μας, μια και δεν έχουν υπολείμματα λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων που, πιθανώς, αθροιστικά και στη διάρκεια, μπορεί να προκαλέσουν σωρεία προβλημάτων υγείας, ιδίως στα παιδιά.

TERRA CRETA Συλλογή Premium

TERRA CRETA Συλλογή Premium

Επίσης παρουσιάζουν μειωμένη συγκέντρωση νιτρικών αλάτων, συστατικά των οποίων η αυξημένη πρόσληψη έχει συσχετιστεί με την εμφάνιση καρκίνου του στομάχου. Έρευνες έχουν δείξει πως περίπου το 70% των νιτρικών ιόντων που προσλαμβάνει ο μέσος καταναλωτής, προέρχεται από τα λαχανικά και σημαντικό ποσοστό από το νερό.

Επιστημονική μελέτη

Η μεγαλύτερη μελέτη που έγινε ποτέ για τα βιολογικά προϊόντα πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή ένωση, ονομάζεται Ποιοτική Χαμηλού Συντελεστή Παραγωγής Τροφή και συμπέρανε ότι :α)οι βιολογικές τροφές είναι πολύ πιο θρεπτικές από τις συμβατικές, β) περιέχουν μέχρι και 40% περισσότερα αντιοξειδωτικά ,γ) το βιολογικό γάλα περιέχει 90% περισσότερα αντιοξειδωτικά. Επίσης περιέχουν περισσότερες βιταμίνες , θρεπτικές ουσίες, ιχνοστοιχεία γύρω στο 20-30% σε αντίστοιχο βάρος τους σε αντίθεση με τα συμβατικά που έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό. Είναι πιο γευστικά και μυρωδάτα και καλλιεργούνται με μεθόδους πολύ πιο φιλικές για το περιβάλλον. Πολλές φορές τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο ΄΄άσχημα΄΄ από τα συμβατικά. Αυτό συμβαίνει γιατί γίνεται ελάχιστη ή καθόλου εξωγενής παρέμβαση για τη βελτίωση του σχήματος και του χρώματος των φρούτων και λαχανικών .

Χρήσιμες πληροφορίες προς τον καταναλωτή

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν αγοράζουν βιολογικά προϊόντα.

Ι) Πρέπει να προτιμούν συσκευασμένα τρόφιμα και να φέρουν την ένδειξη ότι αποτελούν προϊόντα βιολογικής γεωργίας ,ενώ τα χύμα βιολογικά προϊόντα πωλούνται μόνο στις βιολογικές λαϊκές και στα καταστήματα που ασχολούνται μόνο με βιολογικά τρόφιμα .

ΙΙ) τα λαχανικά και τα φρούτα πρέπει να πωλούνται μόνο στην εποχή τους

ΙΙΙ) θα πρέπει να υπάρχουν σε εμφανές σημείο, διαθέσιμα προς ανάγνωση από τον καταναλωτή, τα πιστοποιητικά του οργανισμού πιστοποίησης για την ποσότητα, την ημερομηνία και το είδος τις κάθε παρτίδας παραγωγής.

ΙV) προσοχή στα <<μαϊμού>> βιολογικά προϊόντα. Τα παραδοσιακά προϊόντα δεν είναι πάντα βιολογικά εκτός αν υπάρχει ένδειξη ότι αποτελούν προϊόντα βιολογικής γεωργίας.

Biolive

Biolive

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι προϊόντα τα οποία καλλιεργούνται χωρίς χημικά, χωρίς λιπάσματα και σε υγιή εδάφη είναι πολύ πιο θρεπτικά. Οι επιστημονικές έρευνες το έχουν αποδείξει και το αντίθετο είναι πια πολύ δύσκολο να υποστηριχθεί.

Τέτοια προϊόντα λοιπόν θα βρείτε και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.cretaneshop.gr

πηγή:diatrofi.gr