“Η Υφαντική Τέχνη” για παιδιά στον Αρόλιθο!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων της Παράδοσης “ΝΟΣΤΟΣ” και το ΜΟΥΣΕΙΟ Αγροτικής Ιστορίας & Λαϊκής Τέχνης παρουσιάζουν την Εκπαιδευτική Δραστηριότητα:

«Αχ αυτός ο αργαλειός σου…» Υφαντική Τέχνη!

Για τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ 01, 08, 15, 22 & 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στον χώρο του Μουσείου στον ΑρόλιθοΗ πανάρχαια τέχνη της υφαντικής αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μορφές λαϊκής τέχνης. Με τη χρήση των νημάτων δημιουργούμε αντικείμενα καθημερινής χρήσης αλλά και έργα με παραστάσεις εμπνευσμένες από το φυσικό περιβάλλον, τη καθημερινή ζωή και τις ποικίλες εκφράσεις της. Ένα παιχνίδι με κλωστές, χρώματα, σχήματα και δημιουργική φαντασία.»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ακολουθεί τη βιωματική μέθοδο εφαρμογής σε συνδυασμό με τα οπτικοακουστικά μέσα. Απαιτεί τη δράση των παιδιών και για το λόγο αυτό θα πρέπει να φορούν πρακτικά, άνετα ρούχα και παπούτσια. Περιλαμβάνει τη παρουσίαση παραγωγής των κύριων νημάτων, την αναπαράσταση μοτίβου και τη πρακτική εφαρμογή σε πραγματικούς αργαλειούς. Απευθύνεται στη Γ’ & Δ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Οι στόχοι του προγράμματος είναι οι εξής:

Α) να γνωρίσουν τα παιδιά τις πηγές των νημάτων και το τρόπο παρασκευής τους
Β) να διασκεδάσουν με τη συμμετοχή τους σε διάφορα μιμητικά παιχνίδια
Γ) να έρθουν σε επαφή με το μαγικό κόσμο των συμβόλων και των μοτίβων της υφαντικής
Δ) να αλληλεπιδράσουν συμμετέχοντας ενεργά στη παρουσίαση
Ε) να αποκτήσουν δεξιότητες υφαίνοντας σε πραγματικούς αργαλειούς

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 12:30 το μεσημέρι και διαρκεί μιάμιση ώρα! Υπάρχει συμβολικό κόστος συμμετοχής ανά παιδί. Οι γονείς δωρεάν! Στον χώρο θα λειτουργεί το παραδοσιακό καφενείο και η ταβέρνα για την εξυπηρέτησή σας!

Καλέστε μας στο 2810 821050 ή στείλτε email στο museum@arolithos.com για δηλώσεις συμμετοχής ή πληροφορίες! Είναι σημαντικό να δηλώσετε συμμετοχή εκ των προτέρων, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων! Μπορείτε επίσης να επισκέπτεστε και τη σελίδα μας στο facebook, όπου αναρτούνται καθημερινά νέες ενημερώσεις σχετικά με το πρόγραμμα! Σας περιμένουμε με τα παιδάκια σας για μια αξέχαστη διαδραστική εμπειρία που θα χαρίσει χαρά και γνώσεις στους λιλιπούτειους φίλους μας :-D

Σας περιμένουμε!!!