Αυγοκαλάμαρα ή αλλιώς δίπλες!

Αν αν ακούσετε τη λέξη “Αυγοκαλάμαρα¨ ποιο φαγητό σας έρχεται στο μυαλό;

Σίγουρα κάτι με αυγό ίσως κάτι με καλαμάρια;

Σίγουρα ο τίτλος μπερδεύει αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω απ τις κρητικές πεντανόστιμες δίπλες!

Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή, χωρίς δεύτερη σκέψη!

Αυγοκαλάμαρα

Αυγοκαλάμαρα

Yλικά:

6 αυγά
Ξύσμα πορτοκαλιού,  λιωμένο
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 φλ. μέλι
1 1/2 κούπα νερό
2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κανέλα
Λάδι για το τηγάνισμα

Προετοιμασία

Χτυπήστε ελαφρά τ’ αυγά σ’ ένα μπολ. Ρίξτε το ξύσμα και όσο αλεύρι χρειαστεί ζυμώνοντας, ώσπου να επιτύχετε μια ζύμη πολύ σφιχτή(σκληρούτσικη). Χωρίστε τη ζύμη σε 8 μέρη και πλάσετε 8 μπαλάκια. Σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τα να σταθούν 1 ώρα. Ανοίξτε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε φύλλο, όσο πιο λεπτό μπορείτε. Αλευρώνετε την επιφάνεια συχνά, για να μην κολλάει η ζύμη.

Ετοιμάζουμε το τηγάνι να κάψει με μπόλικο λάδι. Πιάνουμε ένα ένα φύλλο το ρίχνουμε στο τηγάνι και με την βοήθεια δύο πιρουνιών αρχίζουμε να το τυλίγουμεµε σε σχήμα κυκλικό. Όταν είναι έτοιμο, δηλαδή έχει αρχίσει ελαφρά να ροδίζει το βγάζουμε και το βάζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Όταν τελειώσουμε και με τα υπόλοιπα ετοιµάζουµε το σιρόπι βάζοντας το μέλι με το νερό σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε μέχρι να δέσει. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρχίζουμε να βουτάμε τα αυγοκαλάμαρα στο σιρόπι. Το αφήνουμε λίγο και έπειτα το τοποθετούμε σε μια πιατέλα ,πασπαλίζοντας  µε το μείγμα σουσάμι, κανέλα και καρύδια.

Απολαύστε ένα πραγματικό νόστιμο και παραδοσιακό γλύκισμα!

Για εξαιρετικές πρώτες ύλες επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα cretaneshop.gr και για οποιαδήποτε ερώτηση καλέστε μας στο 2810-821080

Πηγή Φωτογραφίας