Οι μουσικές εκδηλώσεις του Νοεμβρίου, στον Αρόλιθο!

Ο Νοέμβριος στον Αρόλιθο, θα είναι γεμάτος υπέροχες μελωδίες, χορό και νόστιμο φαγητό! Ελάτε να διασκεδάσουμε παρέα, με παραδοσιακή κρητική μουσική απ τους καλύτερους!

Το πρόγραμμα των εμφανίσεων των μουσικών έχει ως εξής:

10/11 Παρασκευή & 11/11 Σάββατο

Ο Μανωλάκης Γιώργης και οι συνεργάτες του: Φραγκάκης Αντώνης, Σταυρακάκης Γιώργης, Παπατζανής Γιάννης.

Μανωλάκης Γιώργος

ο Μανωλάκης Γιώργης στον Αρόλιθο

18/11 Σάββατο

Η Παρέα του Υακίνθου

η παρέα του υακινθου

25/11 Σάββατο

Ο Δαμουλάκης Μάνθος και οι συνεργάτες του: Ραφαήλ Δαμουλάκης και Αλέξης Τζανάκης.

Δαμουλάκης Μάνθος

Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε από κοντά τους μουσικούς και να γευτείτε παραδοσιακά πιάτα!

πληροφορίες/κρατήσεις: 2810-821050 και info@arolithos.com

Λίγες πληροφορίες για τους καλλιτέχνες:

Μανωλάκης Γιώργης

Γεννήθηκε το 1982 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να παίζει λαούτο και έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παραδοσιακής μουσικής, όπως τον Μουντάκη, το Σκορδάλο, τον Στραματογιαννάκη και άλλους.

Έχει ηχογραφήσει τρία άλμπουμ Κρητικής παραδοσιακής μουσικής, που τα έχει εκδώσει μόνος του, το Σπαθί (2009), το Διττό: Ο Κάυκος και η Μέδουσα (2013), και τις Κόκκινες Πλάκες(2015). Ακόμα έχει εκδώσει ένα άλμπουμ καθώς και μία συναυλία[με τους Couleur Locale, ένα πειραματικό τρίο (ντραμς, κοντραμπάσο, λαούτο), όπου δοκιμάζει τον ήχο του ηλεκτρικού λαούτου, και της παραμόρφωσης του ήχου.

Ο Γιώργης Μανωλάκης, διοργανώνει ετήσια σεμινάρια στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος, όπου μεταφέρει της γνώσεις του πάνω στην παραδοσιακή μουσική, και συνεργάζεται ανελλιπώς με τον μεγάλο δάσκαλο Ross Daly.

Η Παρέα του Υακίνθου

Βασίλης Δραμουντάνης
Δημήτρης Μπέρκης
Γιάννης Σπαχής
Γιώργος Σπαχής

Είναι οι νέοι που πλαισιώνουν την Παρέα του Υακίνθου, με μεράκι και αγάπη για την μουσική και τον στίχο της κρητικής τους καταγωγής. Μέσα απ τα τραγούδια τους εκφράζουν, συναισθήματα και καταστάσεις όπως η αγάπη, ο χωρισμός, ο πόνος, ο έρωτας κτλ. Κατά την διάρκεια των διαφόρων εορτών και μουσικών εκδηλώσεων, οι μουσικοί δεν περιορίζονται στην τυπική επανάληψη των βασικών μουσικών μελωδιών αλλά εμπλουτίζουν το παίξιμο τους με αυτοσχεδιασμούς. Πραγματικά μια αξιόλογη ομάδα που αξίζει να ακούσετε και να δείτε από κοντά!

Ενδεικτική δισκογραφία:

1. Πόσο βαστά μιαν αστραπή

2. Στην πόρτα θα ‘χω το κλειδί

3. Πήρα το δρόμο

4. Μην τύχει και ξεγελαστείς

5. Δεν έχει ο έρωντας σπαθιά

6. Θα την-ε κόψω την κλωστή

Δαμουλάκης Μάνθος

Ο Μάνθος παρέα με τον αδελφό του τον Ραφαήλ είναι δύο νέα παιδιά από τη Βιάννο. Δύο νέοι μουσικοί που τιμούν και σέβονται την κρητική μουσική και την παράδοση. Ο πρώτος στη λύρα και ο άλλος στο λαούτο, μας χαρίζουν υπέροχες μελωδίες που μας ταξιδεύουν. Μαζί τους επίσης στο λαούτο εμφανίζεται και ο νεαρός Αλέξης Τζανάκης.