Πρόπολη η πολύτιμη!

Η ξακουστή πρόπολη, είναι ένα προϊόν που συλλέγουν οι μέλισσες, για να απολυμάνουν τις κηρήθρες που αποθηκεύουν το μέλι τους, όπως και όλη τη μελισσοφωλιά τους καθώς και για να ταριχεύσουν κάθε ανεπιθύμητο έντομο ή μικρό ζώο, που μπήκε σ’ αυτή και το θανάτωσαν με τα κεντρίσματά τους, αδυνατώντας να το πάρουν έξω.

Κηρήθρα

Κηρήθρα Μελισσών

Είναι μείγμα από κερί, ρετίνες διαφόρων δέντρων που αυτές ξέρουν, βάλσαμο, αιθέρια έλαια και γύρη. Ήταν γνωστή σαν φυσικό φάρμακο με χρήση από την εποχή του Αριστοτέλη για θεραπεία των νεφρών και άλλων παθήσεων και οι επιστήμονες μέχρι τα τελευταία χρόνια τη θεωρούν φυσικό φάρμακο, με πραγματικά ενθουσιαστικά αποτελέσματα.

Η πρόπολη είναι ένα μελισσοκομικό προϊόν γνωστό για την ιδιότητά του να τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς αυξάνει την άμυνα του οργανισμού κατά της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος. Δρα κατά των λοιμώξεων που προκαλούνται από ιούς, βακτήρια και μύκητες.

Ακατέργαστη πρόπολη

Ακατέργαστη πρόπολη

Τα συστατικά της πρόπολης είναι:

+/- 5% γύρη

+/- 10% αιθέρια έλαια

+/- 30% κερί

+/- 55% ρητίνες και βάλσαμα

+/- 5% διάφορες ουσίες οργανικές και ανόργανες

Είναι πλούσια σε: αμινοξέα,ιχνοστοιχεία, βιοφλαβίνες, βιταμίνη Α,βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β3, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, πυρίτιο, κάλιο, φώσφορο και ένα πλήθος άλλα άγνωστα συστατικά και ενώσεις,που εργάζονται σε συνέργεια δημιουργώντας αυτό το θαύμα της φύσης και των μελισσών.

Η ποικιλία των ενεργών αυτών συστατικών της πρόπολης είναι εντυπωσιακή. Κάθε ένα από αυτά διαθέτει τεράστια και ουσιαστική θεραπευτική αξία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρατήρηση πως ασχέτως από τη χώρα και τη ράτσα της μέλισσας, η δράση της πρόπολης είναι πάντα ίδια,παρ’ όλο που πολλές φορές τα συστατικά της διαφέρουν!

Είναι κλινικά αποδεδειγμένο και επαληθεύσιμο με την εφαρμογή της πρόπολης σε χιλιάδες καταγραμμένες και διαφορετικές περιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πρόπολη είναι περισσότερο αποτελεσματική από την πενικιλίνη και από πολλά σύγχρονα αντιβιοτικά καθώς βακτήρια , μικρόβια και ιοί δεν μπορούν να αντέξουν στην ισχυρότατη δράση της.

Έχει αποδειχτεί η ισχυρή της δράση  έναντι των ιών:

– της πολιομυελίτιδας

– του έρπητα(άκρως αποτελεσματική η δράση της στην ίαση,στην επούλωση των τραυμάτων που σχετίζονται με τον ιό και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του)

– της αδενίτιδας

– της μυκητώδους στοματίτιδας

– έχει ισχυρή δράση έναντι του βακτηρίου της φυματίωσης

– βοηθάει στην αναγέννηση των ιστών

– είναι μια  ανώτερη και αστείρευτη πηγή ενέργειας και αντοχής

– δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς ενδυναμώνει την έμφυτη και την επίκτητη ανοσία

Η πρόπολη βοηθάει στην ίαση:

– των ηλιακών εγκαυμάτων και πάσης φύσεως εγκαυμάτων

– των αλλεργιών

– των παθήσεων και φλεγμονών των ματιών

– της ελκώδους ουλίτιδας

– της ελκώδους στοματίτιδας

– των προβλημάτων από στοματική χειρουργική επέμβαση – Η πλύση του  στόματος με πρόπολη πέντε φορές την ημέρα για μία εβδομάδα βελτιώνει την επούλωση και μειώνει τον πόνο και το πρήξιμο μετά από χειρουργική επέμβαση στο στόμα.

– των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος –  Η πρόπολη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη μείωση της διάρκειας των συνηθισμένων  κρυολογημάτων αλλά και άλλων λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Σε περίπτωση κρυολογήματος ή βρογχικού βήχα, η πρόπολη ρευστοποιεί τις εκκρίσεις και διευκολύνει την εκκένωση.

Επίσης σαρώνει τους ιούς της αναπνευστικής οδού και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

– του άσματος και της χρόνιας πνευμονίας

– της φαρυγγίτιδας

– της γρίπης

– της μέσης ωτίτιδας και της ωτίτιδας

– του προστάτη

– της παγκρεατίτιδας

– των γυναικολογικών παθήσεων ( όπως οξείες κολπίτιδες,καταπολέμηση του παράσιτου Giardia intestinalis)

– των ιώσεων και μυκητιάσεων

– των ελκών και πληγών – Έρευνες δείχνουν ότι η εφαρμογή 3% αλοιφής πρόπολης πέντε φορές την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του χρόνου επούλωσης και στη μείωση του πόνου από τις κρύες πληγές.

– του έλκος του στομάχου

– των εκζεμάτων και δερματικών παθήσεων

– Της κολπίτιδας – Η εφαρμογή διαλύματος πρόπολης 5% για 7 ημέρες μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των γυναικών με προβλήματα κολπίτιδας.

– του έρπη των γεννητικών οργάνων – Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι η εφαρμογή αλοιφής πρόπολης 3% τέσσερις φορές ημερησίως για 10 ημέρες μπορεί να βελτιώσει την επούλωση των βλαβών από τον έρπη των γεννητικών οργάνων. Ορισμένες έρευνες υποδεικνύουν ότι μπορεί να θεραπεύσει τις βλάβες ταχύτερα και πληρέστερα από τη συμβατική θεραπεία με αλοιφή.

Η πρόπολη είναι ασφαλής όταν λαμβάνεται από το στόμα ή εφαρμόζεται κατάλληλα στο δέρμα.

Υγρή Πρόπολη

Υγρή Πρόπολη

Δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις παρά μόνο σε άτομα που είναι αλλεργικά στις μέλισσες ή στα προϊόντα μελισσών.

Επισήμανση: Οι ιδιότητες της πρόπολης είναι διαπιστωμένες όμως κάποια άτομα ( πέντε στα χίλια) έχουν αλλεργία στα προϊόντα της μέλισσας,αυτά τα άτομα πρέπει να είναι προσεκτικά και να συμβουλεύονται πάντα το γιατρό τους.

Για εξαιρετικής ποιότητας πρόπολη , επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα cretaneshop.gr και για οποιαδήποτε ερώτηση καλέστε μας στο 2810-821080

πηγή :botanologia

Το cretaneshop.gr σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.