Πάσχα στον Αρόλιθο! – Easter celebration in Arolithos!

Κάθε χρόνο γιορτάζουμε το χριστιανικό Πάσχα στον Αρόλιθο, με βάση τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα!

Την Μεγάλη Παρασκευή από νωρίς το πρωί αρχίζει ο στολισμός του Σταυρού και του επιταφίου! Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να βοηθήσετε! Μπορείτε αν θέλετε να φέρετε και τα δικά σας λουλούδια 🙂 Αργότερα κατά τις 14:00 αρχίζει ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης και κατά τις 15:00 ακολουθεί το νηστίσιμο μεσημεριανό γεύμα! Στις 16:30 έως και τις 18:00 ψάλλονται τα Εγκώμια και αρχίζει η περιφορά του Επιταφίου. Αμέσως μετά κατά τις 19:00 ακολουθεί το νηστίσιμο δείπνο!

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου οι πιστοί συγκεντρώνονται κατά τις 21:00 και ετοιμάζονται για την λειτουργία της Αναστάσεως η οποία ολοκληρώνεται στις 22:00! Μοιράζεται το Άγιο Φως και αναγγέλλεται το μήνυμα της Αναστάσεως.

Αμέσως αρχίζει η καμπάνα να κτυπά χαρμόσυνα και καίγεται ο Ιούδας (έθιμο της περιοχής). Οι πιστοί μεταφέρονται στο εστιατόριο όπου τους περιμένει λουκούλλειο γεύμα από πασχαλινούς μεζέδες, μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και γλυκά!

Την Κυριακή του Πάσχα το μεσημέρι στις 12:00 στην πλατεία του χωριού μαζεύονται οι πιστοί και αρχίζει ξανά η λειτουργία της Δεύτερης Ανάστασης έως τις 13:00. Αμέσως μετά ακολουθεί Πασχαλινό γεύμα με ψητό αρνί και παραδοσιακά πιάτα, και ξεκινάει το γλέντι με χορούς και ζωντανή ορχήστρα!

Να σας ενημερώσουμε ότι δεν είναι ανάγκη να μένετε στο Ξενοδοχείο του Αρόλιθου για να συμμετέχετε στον εορτασμό του Πάσχα! Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο +30 2810 821050 ή στείλτε email στο info@arolithos.com ! Σας ευχαριστούμε 🙂

Info about Easter celebration in Arolithos!

The Greek Orthodox Easter is celebrated every year in Αrolithos, always according to our age-long customs and traditions. Preparations and the celebration as a whole include typical activities from our local tradition. Christian celebrations take place in an ambience of piety and devoutness during church liturgies, according to the Greek orthodox rituals.

If you want to experience Easter celebration in Arolithos Traditional Cretan Village and taste delicious traditional cretan food such us roast lamb, magiritsa (sort of giblet soup served at Easter), red dyed eggs and sweets, contact us at +30 2810 821050 or at info@arolithos.com ! Thank you 🙂

2 σχόλια στο “Πάσχα στον Αρόλιθο! – Easter celebration in Arolithos!

Τα σχόλια είναι κλειστά.